DROTTNINGHOLM - LOVÖN

Stångholmsvägen 7

DROTTNINGHOLM - STÅNGHOLMEN
UNIK SJÖTOMT PÅ OGENERAD UDDE - DRÖMLÄGE NÄRA STAN MED BYGGMÖJLIGHET
På detta vackert belägna sjöställe lever man lugnt, idylliskt och ytterst privat omsluten av Mälarens rogivande, glittrande vatten. Här bor man i en vacker landsbygd med öppna ängar och gårdar med förhistoriska anor i en socken som huvudsakligen bebyggdes under järnåldern.
Gårdsbilden består av ett charmigt, mindre boningshus byggt 1900, ett läckert båthus byggt i ”gammal” stil, ett rejält dubbelgarage/förråd och ett stort bastuhus byggt på en brygga.
Här finns möjlighet att äntligen kunna förverkliga en dröm! Förhandsbesked om bygglov och strandskyddsdispens finns för uppförande av nytt bostadshus om ca 162 kvm i härlig, öppen planlösning med stora, glasade väggpartier. Tänk att i denna historiska miljö, på denna vackra soldränkta udde med obruten Mälarutsikt ha möjlighet att skapa sitt eget drömhem.
På cykelavstånd nås för den hästintresserade hästgårdar med möjlighet till uppställning av egen häst och för den golfintresserade Kungliga Drottningholms golfklubb. För barnen finns välrenommerade förskolor och skola på Drottningholm. Närhet även till Brommas skolor ca 10 min bort.
Att kunna bo så lantligt och privat och samtidigt lättillgängligt och bekvämt är få förunnat. Bussen till Brommaplan ligger på gångavstånd. Bekväma kommunikationer som ansluter till city är också båten från Drottningholms slott, 12:ans spårvagn från Nockeby och T- banan från Brommaplan. Tvärbanan ansluter vid Alvik. Markareal ca 5 700 kvm (arrenderätt).
Vad mer kan man önska – välkomna till denna unika oas. LÅT BILDERNA TALA!
Läs mer...

Bostadsfakta

  • Adress Stångholmsvägen 7
  • Tomtarea 5 700 m²
  • Boendeform Villa
  • Byggnadsår 1
  • Utgångspris 0 kr/bud

Beskrivning

Gårdsbilden består idag av

- en befintlig huvudbyggnad, ca 65 kvm.
- ett bastuhus ca 16 kvm
- ett båthus ca 36 kvm
- ett dubbelgarage/förråd ca 47 kvm

Alla byggnader är rödmålade med vita snickerier.


DEN BEFINTLIGA HUVUDBYGGNADEN
Den charmiga, befintliga huvudbyggnaden byggd ca 1900 är ca 65 kvm och tillbyggd i vinkel. Invändigt är allt prydligt målat i vitt - golv, väggar, snickerier, tak.

Här ryms ett stort allrum med storslagen Mälarutsikt genom dels ett stort vackert fönster som täcker gaveln och dels genom ett tvåluftsfönster utmed ena kortväggen. En vackert målad kakelugn pryder väggen mot kök och hall. En fint spröjsad dörr leder ut till en härlig, stenlagd uteplats med strandkanten framför dina fötter.

Köket är byggt i U-form med lådor och skåp målade i vitt. Arbetsbänk i ek. Här finns spishäll, inbyggnadsugn, kyl/frys, tvättmaskin. Genom köksfönstret har man härlig utsikt över Mälaren.

En hall med ingång från trädgårdssidan leder vidare in i en hemtrevlig matsal med gott om plats för ett rejält matbord framför det stora 4-luftsfönstret med njutningsfull utsikt över tomtens vackert böljande gräsytor. Ytterligare ljusinsläpp genom fönster mot vattnet.

En liten passage leder vidare in i den tillbyggda sovrumsavdelningen med 2 sovrum och badrum.

Sovrum 1 har fönster i två väderstreck, båda med sjöutsikt. Sovrum 2 har utsikt genom ett 3-luftsfönster över den vackra tomten. Båda sovrummen rymmer dubbelsängar.

I badrummet finns, handfat, toalett och dusch med glasade dörrar. Fönster mot trädgården.


BASTUHUSET
Bastuhuset är byggt på en stor brygga med badstegar åt två håll. Ett litet förrum förbinder bastun och ett litet gästrum.

Bastun är vedeldad och här finns två lavar, kaminen och fönster ut mot vattnet.

Gästrummet är målat i vitt med trägolv och här finns en våningssäng och fönster mot vattnet och trädgården.


BÅTHUSET
Längsmed kajen vandrar man förbi boningshuset fram till det charmiga båthuset byggt i den genuina stilen där du kör in båten, hissar upp den om du vill och därefter stänger dubbelportarna.

Kommer du med båten utifrån hälsar dig den hissade flaggan invid båthuset välkommen och båten lotsas tryggt in via den "lilla prickade, privata farleden". Båtarna kan också förtöjas vid bojar "på redden".

Här finns gott om utrymme att framför kaminen duka upp för t e x kräftskivan och njuta av brasans knastrande samtidigt sin båten ligger och kluckar inne i båthuset. Ytterligare ljusinsläpp genom glasade pardörrar. Även i anslutning till båthuset finns en stor brygganläggning.


GARAGET/FÖRRÅDET
Det rejäla garaget rymmer gott och väl 2 bilar. Garaget nås genom dubbla garageportar och eller genom en dörr på sidan.
Ytterligare plats för flertalet bilar finns i anslutning till garaget och på tomten.


NYTT BOSTADSHUS
2019 har förhandsbesked om bygglov och strandskyddsdispens erhållits för uppförande av nytt bostadshus om ca 162 kvm i härlig, öppen planlösning med stora, glasade väggpartier. Ritning finns bifogad.

Byggnaden innehåller i bifogat förslag ett generöst entréplan med ett läckert planerat kök och sällskapsdel med vardagsrum och matsal i helt öppen planlösning. Hela planet har fantastiska ljusinsläpp och en synnerligen vacker sjöutsikt genom glasade fönsterväggar med skjutbara partier..

Här ryms också 4 sovrum, 2 badrum, bastu, stora terrasser mot vattnet.

Allmänt om bostaden

Boendeform

Friliggande villa

Adress

Stångholmsvägen 7 , 178 93 DROTTNINGHOLM
Belägen i Ekerös kommun. Skattesats 31,58

Storlek

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt

(arrenderätt).

Allmänt om byggnaden

Byggnadsår

1

Ekonomi

Utgångspris 0 kr/bud
Taxeringsvärde: 821 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 821 000 kr.
Typkod 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund.
Vatten/avlopp3 176 kr
Renhållning2 096 kr
Sotning545 kr
Hushållsström21 993 kr
Total driftkostnad / år27 810 kr
Tillkommer kostnader för eventuellt larm, plogning och försäkring.
Tomträttsavgäld 85 600 kr/år

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-förmån: Officialservitut Väg
Rättigheter-last: Avtalsservitut Elledning Mm; Avtalsservitut Kraftledning(2 st); Avtalsservitut Ledning; Ledningsrätt Tele(7 st); Ledningsrätt Tele/svagström; Officialservitut Tillträde; Officialservitut Utrymme(2 st); Officialservitut Väg; Officialservitut Väg,parkering
Planbestämmelser: Områdesbestämmelse Detaljplan Byggnadsplan Byggnadsplan Detaljplan Vägplan Nybyggnadsförbud Fråga Väckt Om Byggnadsminne Naturreservat Samrådsområde Natura 2000-Område Vattenskyddsområde Fornlämning (8 st)

Ansvarig fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter