BROMMA - SMEDSLÄTTEN

Skogsfrugränd 32

MAGNIFIK SJÖKONTAKT – SMEDSLÄTTSRADHUS MED FÖRSTKLASSIGT LÄGE I SJÖRADEN
Äntligen till salu!

Slående sjöutsikt, fantastiskt ljus, praktfulla fönsterpartier och spatiösa öppna ytor är ett genomgående tema i detta mycket eftertraktade, stilfulla 60-talsradhus ritat av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Läget är unikt ur många aspekter. Här njuter man av den absoluta närheten till Mälarens skådespel, morgondoppet 50 m från huset, Solviksbadet med motionsanläggning, tennisbanor, flertalet välrenommerade förskolor och skolor, torg med charmiga butiker, caféer, restauranger, 12:ans hållplats och den vackra kilometerlånga strandpromenaden längs med Mälaren vattenbryn. Inne i huset möter stilrent 60-tal med dess karaktäristiska atmosfär och känsla väl bevarad. Här ryms en fantastisk, öppen sällskapsdel med öppen spis och panoramafönster mot den obrutna sjöutsikten, ett stort modernt kök, ytterligare 2 sällskapsrum med öppna spisar, 4 – 5 (6) sovrum, 2 badrum, tvättstuga, vardagsentré och vidbyggt, inredningsbart garage. Här finns en ytterst inbjudande, solig altan med obruten Mälarutsikt, en stor fransk balkong med glasade pardörrar och ett härligt trädäck under tak som övergår i plana, lekvänliga gräsytor. Den friköpta tomten ligger ytterst lugnt och barnvänligt på den lilla återvändsgatan. Välkomna till ett härligt boende rikt på kvalitet och med plats för många vänner och barn i alla åldrar!
Läs mer...

Bostadsfakta

  • Adress Skogsfrugränd 32
  • Rum 7 rum + kök
  • Boarea 216 m²
  • Biarea 41 m²
  • Tomtarea 254 m²
  • Boendeform Villa
  • Byggnadsår 1964
  • Utgångspris 17 250 000 kr/bud

Beskrivning

ENTRÉPLAN (boarea ca 86 m² + ca 17 m² biarea)

På den "bilfria" delen av den lilla återvändsgatan ligger detta stilrena, synnerligen ljusa radhus med storslagen rymd och karaktär.

Via den skifferklädda uteplatsen i anslutning till entrén kommer man in i den rymliga hallen med gott om plats för ytterkläder i en nisch, kalkstensgolv i original och ljusinsläpp genom en fönstersektion i anslutning till entrédörren.

Även i gästtoaletten ligger kalkstensgolv i original.

Vägg i vägg med hallen ligger ett vidbyggt garage, ca 17 m². Här kan man enkelt öppna upp en dörr om man önskar ytterligare bostadsutrymme eller plats för t ex den egna verksamheten.

Hallen övergår i en inre hall med access till sällskapsytorna och via ett öppet, vackert trapphus även till övre planet och suterrängplanet. På golvet ligger ekparkett.

Rakt fram öppnar hallen upp till de synnerligen inbjudande, väl tilltagna och mycket vackra sällskapsytorna med vardagsrum och matsal i helt öppen planlösning. Genom stora, praktfulla glaspartier längs hela fasaden mot vattnet och genom de breda, glasade pardörrarna i anslutning till den franska balkongen, flödar ljuset in såväl sommartid som midvinterns mörkaste dagar. Vare sig man sitter i soffan eller vid matsalsbordet kan man inte undgå att njuta av utsikten och den frihetskänsla som infinner sig när man blickar ut över Mälarens glittrande vatten. Rummets mittpunkt är den vackra öppna spisen som bildar rumsavskiljare mellan vardagsrum och matsal. På golven ligger ekparkett.

Det ljusa, välplanerade köket är öppet mot matsalen och nås även från hallen. Här finns gott om förvaring i snickerier med vita fronter i kök från Swenova och generösa, lätt nåbara arbetsytor. Väggarna ovan arbetsytorna är klädda med mosaik i ljust grått upplyst med spotlights placerade under överskåpen. Här finns induktionshäll, diskmaskin och micro från Miele. Fläkten är från AEG. De båda kyl/frysarna är från Bosch. Framför det stora fönstret har matbordet sin givna plats. På golvet ligger parkett. Ut till hallen finns en skjutdörr.


ÖVRE PLAN (ca 85 m² boarea)

Den öppna, svängda trappan i ek leder upp till övre planets hall som sammanbinder planets sällskapsrum (kan också användas som sovrum), ytterligare 3 sovrum, badrummet och det separata WC-rummet.

I sällskapsrummet släpper de stora glasfälten in rikligt med ljus och en helglasad dörr leder ut till den synnerligen inbjudande balkongen, ca 16 kvm, med helt ogenerat läge och magnifik, obruten utsikt över Mälaren. Halva altanen ligger under tak. I sällskapsrummet finns ytterligare en öppen spis och på golvet ligger vacker parkett.

Sovrummet vägg i vägg har rikligt med plats för kläder i garderober längsmed ena väggen. Genom det stora fönstret har man också här fri utsikt över vattnet. Parkettgolv.

Sovrum 2 har ljusinsläpp genom stort fönster och fransk balkong mot Skogsfrugränd. Gott om plats för kläder i en platsbyggd garderobssektion med skjutdörrar. Parkettgolv.

Även sovrum 3 har fönster mot Skogsfrugränd, gott om plats för kläder i en platsbyggd skåpsektion med skjutdörrar i spegelglas. På golvet ligger parkett.

I badrummet är väggarna kaklade i vitt upp till tack och golvet, med elvärme, klätt med klinker i en ljust beige ton. Här finns handfat infällt i en kommod med lådor med vita fronter, ett spegelskåp, badkar (bubbelfunktionen ej använd), en bidé och dusch med skjutdörrar i glas. Ljusinsläpp genom takfönster.

Angränsande ligger det separata WC-rummet med också här kaklade väggar i vitt upp till tak, eluppvärmt klinkergolv i ljust beige ton. Handfatet är infällt i en kommod med lådor med vita fronter och ovan hänger ett spegelskåp.


SUTERRÄNGPLAN (ca 45 m² boarea, 44 m² biarea)

I den rymliga och mycket välplanerade suterrängvåningen finns perfekta utrymmen passande såväl tonårsboende som successionsboende, uthyrning, egna företaget...

Hallen nedanför trappan har klinkerklätt golv med elvärme och sammanbinder husets 3:e sällskapsrum, ytterligare ett sovrum, duschrummet, en stor tvättstuga, en rejäl vardagsentré och diverse förråd.

Sällskapsrummet flödar av ljus tack vare de stora fönstren med låg bröstning som löper längs väggen mot vattnet. Här finns utgång genom en glasad dörr till det väl tilltagna trädäcket delvis under tak, som i sin tur övergår i de plana gräsytorna. Den del som inte ligger under tak skyddas av en markis. En vitslammad öppen spis (husets 3:e) pryder sällskapsrummet. Parkettgolv.

Vägg i vägg ligger husets 4:e (5:e) sovrum med stort fönster mot vattnet. Parkettgolv.

Duschrummet har väggar kaklade i vitt upp till tak och golv klätt med klinker med elvärme i en ljust beige ton. Här finns handfat nedfällt i en kommod, toalett och duschplats avskärmad genom glasade vikdörrar.

Den rejäla tvättstugan har rikligt med plats för att inreda till en riktigt praktisk och välutrustad tvättstuga. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger klinker.

Vardagsentrén är väl tilltagen och rymmer den stora familjens alla ytterkläder och sportutrustning för såväl sommarens som vinterns aktiviteter. På golvet ligger klinker.

Ytterligare förvaringsutrymmen finns i flertalet förråd.

Allmänt om bostaden

Boendeform

Villaliknande radhus

Adress

Skogsfrugränd 32 , 16762 Bromma
Belägen i Stockholms kommun. Skattesats 29,88

Storlek

Boarea ca 216 m². Biarea ca 41 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt

Den barnvänliga, friköpta tomten ca 254 kvm har plana, lekvänliga gräsytor och omgärdas av häckar på två sidor. Tomten övergår rakt fram i en parkyta som 50 m bort ligger i direkt anslutning till den badbara lilla stranden. sidor.

Allmänt om byggnaden

Byggnadstyp

2-plans radhus med suterrängvåning

Byggnadsår

1964

Byggnadssätt

GrundmurBetong, lättbetong
GrundBetongplatta
StommeBetong, lättbetong
BjälklagBetong, lättbetong, trä
FasadTräpanel och isolering bakom bytt 2017. Puts
TakbeklädnadYttertak (ytpapp) omlagt 2016
Fönster2-glas kopplade, isolergl. Bytta 2017 i sällsk.rum
VentilationSjälvdragsprincip
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp
ÖvrigtRådgivande korttidsmätning radon utförd 2020-02-16. Bedömt snitt för boendeplanen 150 +/- 50 Bq/kbm Rn

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Vattenburna radiatorer via fjärrvärme 2007 och elgolvvärme.

TV- och internetanslutning

Öppen fiber installerades 2017

Uteplats

Den barnvänliga, friköpta tomten ca 254 kvm har plana, lekvänliga gräsytor och omgärdas av häckar på två sidor. Tomten övergår rakt fram i en parkyta som 50 m bort ligger i direkt anslutning till den badbara lilla stranden. sidor.

Morgonsolen och den sena kvällssolen fångar man på uteplatsen i anslutning till entrén.

I sällskapsrummet på entréplanet öppnar stora, helglasade pardörrar upp till den breda franska balkongen. Härifrån har man en betagande utsikt över skådespelet på Mälarens vatten.

Från sällskapsrummet på översta planet utgång genom en helglasad dörr till den synnerligen inbjudande balkongen, ca 16 m², även den med magisk utsikt över vattnet och Mälarens båtliv. Halva balkongen ligger under tak och kan möbleras med matmöbler. Andra halvan möblerar man gärna med solmöbler.

I anslutning till suterrängplanets sällskapsrum finns ett rejält trädäck, delvis under tak, som övergår i de plana gräsytorna. Den del av altanen som inte skyddas av taket skyddas istället av en markis. Trädäcket rymmer stort matbord, loungemöbler, solmöbler.

I ett av sovrummen på övre plan finns ytterligare en fransk balkong.

Bilplats

Vidbyggt huset, vägg i vägg med entréhallen, ligger ett garage ca 17 kvm, som mycket väl lämpar sig att inreda till ytterligare bostadsyta.
I garaget finns värme, vatten och en brunn.
Ytterligare 1 - 2 bilar kan parkeras framför garaget.

Ekonomi

Utgångspris 17 250 000 kr/bud
Taxeringsvärde: 14 332 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 4 532 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Uppvärmning20 880 kr
Vatten/avlopp2 640 kr
Renhållning1 056 kr
Hushållsström13 440 kr
Samfällighet5 330 kr
Total driftkostnad / år43 346 kr
Renhållning avser månadstömning
I samfällighetsavgiften ingår ComHems basutbud och avser Havstrollet Ekonomisk Förening
Fastighetens försäkring tillkommer
Eventuell larmkostnad tillkommer.

Energideklaration

Energiklass Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2020-03-03.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Stadsplan

Övrigt

STÖRRE ÅTGÄRDER I FASTIGHETEN SKOGSFRUGRÄND 32 - ÅREN 1998 - 2019

2019
Ny skifferklädd ytterentré

2018
Häckplantering
Ommålning av övre hall och trappschakt

2017
Installation öppen fiber, IP Only
Renovering fasader
Nya SP-fönster i vardagsrummet

2016
Nytt yttertak
Nya takkupor

2015
Nytt badrumsskåp och tvättställ på plan 2, toalettrum
Nytt badrumsskåp och tvättställ på plan 2, badrum
Byte av trätrall balkong
Byte av plasttak över balkong
Lackning av garageporten och räcke vid entré

2014
Ny kyl & frys Bosch

2011
Ommålning vardagsrum

2010
Kakel toalettrum mellanplan
Spegel toalettrum mellanplan
Ny diskmaskin

2008
Ny mikrovågsugn

2007
Byte av kakel i köket
Installation av fjärrvärme

2006
Nya luckor och omdisponering av köksskåpen
Ny köksfläkt

1998
Byggnation altan på sjösidan


Övrigt:
Installerat garderobsväggar i 3 sovrum
Byte av trappsteg på yttertrappan ner till källaren
Insättning av skåp i förrådetFASTIGHETSFÖRENINGEN HAVSTROLLET EKONOMISK FÖRENING
Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att äga fastigheten Havstrollet 1 i Stockholms kommun och till självkostnadspris på fastigheten anordna in- och utfartsvägar och parkeringsplats att upplåtas till föreningens medlemmar.

Föreningen ska vidare handha skötseln av fastigheten och uppkoppling till kabel-TV.

Medlemskap i föreningen åligger den som hos föreningen är ägare till någon av fastigheterna Havstrollet 2 - 21 i Stockholms kommun. Varje fastighet utgör en medlem. Årsavgiften är f n 4 000 kr + kostnad för ComHem basutbudet 1 330 kr.

Ansvarig fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter