BROMMA - ÅLSTEN

Orrspelsvägen 65

UNIK, STILFULL HERRGÅRDSVILLA PÅ VÄL TILLTAGEN TOMT I SYDVÄST
Här finner ni ett förstklassigt boende i eftersökta, barnrika villakvarter. Denna vackra, charmfulla 20-tals villa har mycket tilltalande och smakfullt renoverats till genomgående hög standard med tidlösa, exklusiva materialval. Trivsel, ljus, rymd, harmoni går som en röd tråd genom hela detta attraktiva hem. Här finns utrymmen för alla! Många barn! Många vänner! Bottenplanet rymmer 3 spatiösa sällskapsrum i fil med 2 vackra kakelugnar och fantastiska ljusinsläpp genom många fint spröjsade fönster i 3 väderstreck samt glasade dörrar ut till den charmfulla verandan under tak. Här ryms också arbetsrum/sovrum, gästwc, stort platsbyggt kök med härlig vedspis och glasad dörr ut till en rejält tilltagen altan utan insyn och med sol hela dagen. På övre planet 5 sovrum, ännu en veranda under tak, duschrum, WC-rum och tvättstuga. I källarplanet stort exklusivt mediarum/allrum, rejält gym-rum, relaxrum med ångbastu och dusch, stor jacuzzi, separat WC-rum, flera förrådsrum. På tomten ligger friliggande, ett varmbonat mycket rymligt 2-bilsgarage. Den stora, ytterst lekvänliga rejäla tomten skapar tillsammans med det angränsande grönområdet ett näst intill privat läge mitt i Ålstensidyllen - lugnt och rofyllt men ändå nära Ålstensgatans puls och flera eftersökta förskolor och skolor, 12:ans hållplats, bad- och båtliv i Mälaren, Solviks motionsanläggning med bad och upplysta motionsspår, båthamnar.
Välkomna till Orrspelsvägen 65 och ett boende utöver det vanliga!
Läs mer...

Bostadsfakta

  • Adress Orrspelsvägen 65
  • Rum 11 rum + kök
  • Boarea 283 m²
  • Biarea 139 m²
  • Tomtarea 1 405 m²
  • Boendeform Villa
  • Byggnadsår 1927
  • Utgångspris 25 000 000 kr/bud

Planlösning

Välkomna till denna vackra herrgårdsvilla som under senare år genomgripande och omsorgsfullt renoverats såväl in- som utvändigt. Här möter på ett föredömligt sätt en stilig och elegant atmosfär med moderna material och nutida standard den fina ursprungliga 20-talskaraktären. Material och färger är noggrant utvalda, vilket går som en röd tråd genom hela hemmet. I så gott som alla rum finns Sonos högtalarsystem installerat.

ENTRÉPLAN
Via den välkomnande entrén under ett tak som bärs upp av vackra pelare kommer man in i denna härliga villa där man direkt innanför dörren blir varse hemmets harmoni och trivsel.

Här möter kapprumshallen med rikligt med plats för ytterkläder i en stor klädkammare med fönster och båda med klinkergolv med golvvärme (el). Kapprumshallen har genom breda öppningar access även till köket, källarplanet och rakt fram i öppen planlösning till den inre, luftiga, möblerbara hallen med golv i vacker fiskbensparkett.

I anslutning till den inre hallen ligger gästtoaletten med väggar i grön mosaik, kakelklätt golv i mörkt grått med golvvärme (el), vägghängd WC, handfat, spegelskåp.

I anslutning till den inre hallen ligger även ett mycket trivsamt arbetsrum/sovrum med platsbyggda bokhyllor och elementskydd, vackert spröjsat blyinfattat 3-luftsfönster, ljusinsläpp genom ytterligare ett fönster, infällda spotlights i tak och golv i fiskbensparkett i original.

Vackert spröjsade glasdörrar leder in till de praktfulla, öppna sällskapsrummen där man trots de stora ytorna (ca 70 m2) ändå lyckats få planlösningen att vara avslappnad och personlig. Här ligger vardagsrum/matsal/bibliotek i fil. Rummen har enhetligt vackra golv i stavparkett, infällda spotlights i tak och platsbyggda elementskydd. Sällskapsytorna badar i ljus tack vare de sju vackert spröjsade fönsterpartierna mot öster/söder/väster och de båda fint glasade pardörrarna som från vardagsrummet och matsalen leder ut till den charmfulla verandan under tak med utsikt över Mossdungen. Tack vare det höga läget ligger hela entréplanet utan insyn.

I både vardagsrum och matsal värmer vackra kakelugnar. Fina parskjutdörrar i original avskiljer vardagsrummet från matsalen, där bröstpanel pryder väggarna. Sällskapsavdelningen rymmer ca 30 sittande middagsgäster (man har t o m suttit 52 gäster).

Öppningen mellan matsal och bibliotek är bred och i biblioteket pryder platsbyggda bokhyllor tre av väggarna.

Spröjsade pardörrar öppnar upp till ”drömköket” (ca 30 m2) uppdelat i en arbetsdel och en umgängesdel. Här har den som älskar att laga mat tillgång till ett underbart matlagningskök. Vintertid skapar vedspisens värme stämning och goda dofter sprider sig i hela huset. Det stora köket har alltid varit en samlingspunkt för familj och de många vännerna som gärna medan maten förbereds hänger antingen vid den rejäla köksön eller vid det rymliga matbordet invid utgången till den stora altanen. I det platsbyggda köket finns rikligt med förvaringsutrymmen i lådor och skåp med vita fronter, långa arbetsbänkar i sten och i taket har spotlights fällts in. I köksön ryms spishällen och en vask. Fläkten från Miele är frihängande. Här finns också inbyggnadsugn och –micro, diskmaskin, kyl/frys och inte minst den läckra vedspisen från Bolinder. Vitvarorna är från Miele och Siemens. Ekgolv med vattenburen golvvärme. Rikligt med ljusinsläpp genom 3 fönsterpartier mot trädgården och genom ytterligare ett fönster och en fönsterdörr som leder ut till den väl tilltagna altanen som ligger helt utan insyn i bästa söder-/västerläge. Altanen övergår i trädgårdens gräsytor.


ÖVRE PLAN
En öppen, svängd trappa, målad i mörkare grått, leder upp till det mycket väldisponerade övre planet och den möblerbara hallen med access till planets 5 bra sovrum, badrummet, det separata WC-rummet, den praktiskt placerade tvättstugan och trappan upp till den stora förrådsvinden. Även på övre planet ligger alla rum utan insyn tack vare det höga läget. Golvet i den möblerbara hallen och i passagen är målade i mörkare grått, de övriga golven i ljusare grått och snickerierna i svagt grått.

Sovrum 1 har ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck och inbyggda bokhyllor.

Även sovrum 2 har ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. Kläder ryms i en platsbyggd garderob med skjutdörrar.

Sovrum 3, master bedroom, har plats för kläder i en generös, platsbyggd walk-in closet med skjutdörrar i frostat glas. Ljusinsläpp genom fönster och genom glasade pardörrar ut till den charmfulla verandan under tak som vetter mot Mossdungen i söder.

I sovrum 4 finns platsbyggda bokhyllor, skrivbord och garderob. Fönster mot söder.

Sovrum 5 har fönster mot söder och väster samt plats för kläder i en platsbyggd garderob med skjutdörrar.

I en passage, med inbyggda spotlights i tak och golv målat i mörkare grått, ligger tvättstugan, badrummet, WC-rummet och ett linneskåp.

Tvättstugan har klinker i mörkt grått med vattenburen golvvärme, målade väggar och ljusinsläpp genom fönster mot väster och norr. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Miele samt skåp med tvättbänk och tvättho i rostfritt.

I tvättstugan går en lättåtkomlig trappa upp till det rymliga vindsplanet.

Badrummet har klinkerklätt golv i mörkt grått med vattenburen golvvärme, väggar kaklade i vitt, infällda spotlights i tak, handdukstork, ljusinsläpp genom fönster mot norr och dubbla duschar med glasade, vikbara väggar.

Det separata WC-rummet ligger vägg i vägg och även här är golvet klinkerklätt i mörkt grått med vattenburen golvvärme. Väggarna är kaklade i vitt, i taket infällda spotlights och handfatet är infällt i en kommod med lådor. Ljusinsläpp genom fönster mot norr.


KÄLLARPLAN
Från entréhallen går trappan ner till hallen i det inredda källarplanet . Trappräcket är i glas, vilket skapar ett mycket luftigt intryck. Hallen sammanbinder planets samtliga rum. Golvet är klinkerklätt med vattenburen värme och väggarna i natursten är målade i vitt.

I anslutning ligger en gästtoalett med klinkerklätt golv i grått med vattenburen golvvärme. Väggarna är klädda i kakel i grått/ vitt. WC och handfat är vägghängda.

I en passage in till spaavdelningen finns plats för ombyte. För kläder och skor finns krokar och teakhyllor och handdukarna hänger man på de 4 st lodrätt hängda handdukstorkarna . Här finns också en sittbänk i teak. Kakelklädda väggar och golv i grått, vattenburen golvvärme och inbyggda spotlights i tak.

Även i sparummet, där den stora, synnerligen inbjudande jacuzzin har sin plats, är väggar och golv i grått med vattenburen golvvärme. Ljusinsläpp genom fönster mot norr och öster. Inbyggda spotlights i tak.

I anslutning ligger en härlig ångbastu med dusch.

Hallen har via en passage även access till ett mediarum, ett gym-rum, pannrummet och 2 st förråd,

I passagen ryms en vinkyl, en extra kyl/frys, praktisk klädförvaring och härifrån nås ytterligare ett förrådsrum (kallförråd).

I mediarummet finns en mycket exklusiv hemmabioanläggning.

Gym-rummet har tidigare varit ett 1 – 2 bilsgarage, vilket enkelt kan återställas. Här finns nu rikligt med plats för allehanda träningsredskap och kanske också pingisbordet. Ljusinsläpp genom fönster mot söder. Rummet lämpar sig väl att använda även som vardagsentré som nås via praktiska pardörrar.

Allmänt om bostaden

Boendeform

Friliggande villa

Adress

Orrspelsvägen 65 , 167 66 Bromma
Belägen i Stockholms kommun, Västerleds Församlings församling. Skattesats 30,59

Storlek

Boarea ca 283 m². Biarea ca 139 m². Areauppgifter enligt mätning SS 21054:2009. Ingår boa 23,7 i KV, 2 m² i VV..

Tomt

Lugnt, idylliskt mitt i de charmfulla Ålstenskvarteren återfinns denna fantastiska, friköpta tomt som mer än väl överträffar vad man förväntar sig av en tomt i trädgårdsstaden. Tack vare sitt läge invid Mossdungen, sin storlek, husets placering på tomten och växtligheten känns såväl tomt som hus mycket privat. På de plana, lättskötta gräsytorna skiner solen från morgon till kväll. Här finns plats för både studsmattan och "fotbollsplanen" och det angräns
ande grönområdet Mossdungen blir ett spännande komplement för barnen och deras kompisar.

Allmänt om byggnaden

Byggnadstyp

2 plan + inredd källarvåning

Byggnadsår

1927

Byggnadssätt

GrundmurNatursten/betonghålsten
GrundGrundsulor med mellangjutna betonggolv
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadStående träpanel
TakbeklädnadKopparplåt/betongpannor
Utv plåtarbetenKoppar i huvudsak på bostadshus och garage
Fönster2-glas kopplade fönsterbågar
VentilationSjälvdrag med extra ventilation i vissa fönster
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme IVT E17 - Borrhål ca 208 m.

TV- och internetanslutning

Fiber finns installerat.

Uteplats

På tomten och i anslutning till huset finns ett antal insynsskyddade uteplatser såväl i gassande sol som i skugga.
- I anslutning till sällskapsavdelningen ligger en härlig, södervänd, charmfull veranda under tak med access till trädgården via en liten trappa. Här sitter man insynsskyddat och blickar ut över grönområdet.
- På övre plan finns en veranda under tak samstämmig den undre verandan. Båda taken bärs upp av pelare. Också här sitter man högt och ogenerat med fri utsikt över Mossdungen.
- Ännu en skyddad uteplats finner man på den rejält tilltagna altan i anslutning till köket. Här intar man mer än gärna härliga luncher och sommarmiddagar tillsammans med familj och många vänner. Rikligt med utrymme finns också för solmöblerna. En "sittvänlig" bred trappa kring hela altanen sammanbinder trädgården med altanen.
- Gott om utrymmen finns för ytterligare, skyddade uteplatser finns i trädgården.

Bilplats

Från gatan leder en stenlagd biluppfart upp till huset.
Här finns gott om plats för flera bilar.
Det friliggande, väl tilltagna, vinterbonade garaget rymmer ytterligare 2 bilar.
Garaget i källarplanet är idag inrett till gym-rum, vilket enkelt kan återställas.
För övrigt råder fri parkering på Orrspelsvägen och angränsande gator.

Övriga byggnader

Fristående dubbelgarage ca 50 kvm byggt 1987.
Cykeluppställning och vedförvaring under taköverhäng invid garageväggen.

Ekonomi

Utgångspris 25 000 000 kr/bud
Taxeringsvärde: 14 600 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 6 000 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Uppvärmning50 000 kr
Vatten/avlopp3 000 kr
Renhållning2 700 kr
Total driftkostnad / år55 700 kr

Energideklaration

Energiprestanda 46kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2009-11-11.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (2008-11-25) Stadsplan (1929-03-01) Tomtindelning (1927-08-06)

Övrigt

Information säljare
Efter att nästan dagligen passerat Orrspelsvägen 63 - 65, då vi bodde på Orrspelsvägen 31, kom fastigheten ut till försäljning för tio år sedan. På Ålstens Fastighetsbyrås visning behövde vi endast tio minuter för att bestämma oss: en enorm potential där vi varsamt ville renovera och investera för ett fantastiskt boende. Så det gjorde vi. Och det har det varit. Men allt roligt har ett slut och nu blir det mindre inne i stan.
Liksom med vår förra bostad gick uppdraget för totalrenovering till Avestabaserade Hantverksdesign (www.hantverksdesign.com). Mats Grufving och Tina Walton har varit ansvariga som byggledare och inredningsarkitekt och har verkligen gjort ett fantastiskt arbete. Kvalité och design i det som levererats håller gott och väl än idag. Vi kommer garanterat att använda Mats och Tina i framtida projekt i Stockholmsområdet.
Enkelt uttryckt har allt bytts ut och/eller renoverats förutom elen i garaget (vi hade varit tvungna att gräva upp hela gräsmattan) och fönstren.
Under vintern/våren 2010 helrenoverades BV och ÖV. Källaren och garaget renoverades 2012. Interiören i huset fräschades upp 2017 genom lite väggmålning i vissa rum. Hus och garage samt balkongräcken fick ny ytterfärg 2018, ny sten på trappor och trädäck och trallar fick ytbehandling. Markarbeten, så som anläggning av rabatter och gatsten, har utförts under 2012, 2015 och 2018. Dessutom anlades den nedgrävda studsmattan 2014. Idiotiskt eftersom vi behövde spräcka berget under…
Ny el och nya rör 2010. Alla väggar och tak målade. Sonos installerat i alla rum utom matsal och sovrum/arbetsrum.
På BV lades grå sten i hall, klädkammare och WC. Klädkammaren var ett våtutrymme med duschkabin vänt mot det som idag är arbetsrum. Ny ekparkett i kök och övrig parkett slipad och oljad. Köket helt nytt där delarna byggts i Hantverksdesigns fabrik i Avesta och allt monterats på plats. Järnspisen renoverad i Avesta och alla vitvaror utbytta mot toppmodern utrustning inklusive toalett. Svart granit. Platsbyggda elementskydd och bokhyllor för arbetsrum (tidigare pigkammare med dusch) och bibliotek. (Står på ställbara fötter). Infällda spotlights i samtliga rum. Centralstyrd belysning, larm och övervakningskameror. Målade trappor med glaspartier. Infällda lampor i väggarna. Kakelugnar fungerar väl (men en anmärkning på ena skorstenen i besiktningsprotokollet). Värmeväxlare bytt och ett extra hål för bergvärme borrat. Ny inredning WC. Vattenburen golvvärme inlagd i kök och elvärme i klädkammare, hall och WC.
ÖV genomgick motsvarande renovering med målning av golv, tak och väggar. Badrummet renoverades helt och delades i två så att det blev separat WC och separat badrum samt renoverad tvättstuga. Vattenburen golvvärme i tvättstuga, badrum och WC. Platsbyggda bokhyllor, elementskydd, garderober och walk-in-closet i förekommenade rum. Platsbyggt skrivbord i ett av sovrummen. Infällda spotlights.
Källaren har renoverats fullständigt. Från att ha varit ”normal källare med dubbelgarage” skapade vi en hemmabio med exceptionell (kanske överambitiös) kvalité (ny projektor från 2018), spa med jacuzzi med plats för en riktigt stor familj och ångbastu, WC och stort/välutrustat gym. Stor vinkyl, extra kyl och frys.
Planer finns för utomhuspool längs med garaget och vinkällare i kallförråd i källaren. Ritningar också för balkong på västra kortsidans övervåning med utgång från tvättstugan. Allt för fulländning.
Altanen byggd för tio år sedan.

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter