BROMMA - SMEDSLÄTTEN

Lunkentusvägen 27

CHARMFULL SMEDSLÄTTSIDYLL MED SÄLLSYNTA ANVÄNDNINGSMÖJLIGHETER !
På stor soldränkt tomt i synnerligen eftersökta, barnrika villakvarter finner ni denna inbjudande 20-talsvilla som i 50 år varit i samma familjs ägo. Här finns en överraskande planlösning som inbjuder till möjlighet till 1 – 3 separata boenden! Här kan man nyttja husets entré- och övre plan (ca 149 kvm boarea) med glasveranda, 2 sällskapsrum i fil, öppen spis, kök, wcrum, 2 altaner, 3-4 sovrum, badrum. Samtidigt kan man hyra ut suterrängplanet (ca 73 kvm boarea) eller använda det för det egna företaget eller för generationsboende. Här ryms stor entréhall, mindre kök och badrum, stort sovrum och sällskapsrum med öppen spis. Parallellt finns även möjligheten att hyra ut/använda för eget bruk det friliggande garaget (ca 26 kvm boarea) med entréhall, stort allrum med kök i öppen planlösning, duschrum. Den stora tomten har blivit barnens ”egna” park. Här flödar solen hela dagen på de stora fotbolls- och studsmattevänliga gräsytorna med klättervänliga fruktträd. Läget är perfekt. Inom kort avstånd ligger Smedslättstorget, Ålstens gemytliga lilla torg, eftersökta skolor och förskolor, 12:ans hållplats, bad- och båtliv i Mälaren, motionsanläggning och båthamnar. Välkomna till ett boende med unika möjligheter!
Läs mer...

Visning

Tisdag15OKTOBER
kl 18:00-18:30
Boka här Lägg till i kalender

Bostadsfakta

  • Adress Lunkentusvägen 27
  • Rum 7 rum + kök
  • Boarea 248 m²
  • Biarea 33 m²
  • Tomtarea 1 006 m²
  • Boendeform Villa
  • Byggnadsår 1923
  • Utgångspris 13 500 000 kr/bud

Planlösning

Välkomna in i denna härliga villa som genom sin disposition och sina ytor kan nyttjas för många ändamål. Här kan den "lilla" familjen flytta in parallellt med att de kan hyra ut suterrängplanet och/eller "garaget" medan familjen växer. Ytorna passar också perfekt för generationsboende och/eller det egna företaget.

ENTRÉPLAN (ca 86 kvm boarea)
På 70-talet byggdes den charmiga glasverandan till och används idag som en väl tilltagen entré där kläder och skor har gott om plats i 3 garderober och på kapphyllan. Här finns t o m plats att köra in barnvagnen. Glasverandan flödar i sol tack vare de många vackert spröjsade fönsterpartierna mot öster och söder. Samtidigt har man en fantastisk utsikt över den stora, vackra trädgården.

Glasverandan övergår i en passage med access till gästtoaletten, trapphuset till övre- respektive undre planet, rakt fram till köket och till vänster till sällskapsrummet. På golven ligger enhetligt kork-o-plast och taken är klädda i vitmålad panel.

I gästtoaletten finns vägghängt handfat, WC, ett litet fönster och väggar klädda med tapet och kakel. På golvet ligger en linoleummatta.

Sällskapsrummet har rikligt med ljusinsläpp genom fönster mot öster och genom 2 fönsterpartier mot söder med fri utsikt över trädgården. Väggen mellan sällskapsrum och matsal pryds av en vitslammad öppen spis med braskassett provtryckt u a 2019. Lackat trägolv.

Även i matsalen har man en härlig utsikt över trädgården mot söder genom ett charmigt burspråk. Tack vare det höga läget har man ingen insyn, vare sig i sällskapsrum eller matsal. I väggen mot sällskapsrummet har man fällt in ett vitrinskåp. Lackat trägolv. En glasad dörr i burspråket leder ut till en altan som badar i sol hela dagen. En trappa ger i sin tur access till trädgården.

I köket finns rikligt med förvaringsutrymmen i lådor och skåp med vita fronter och långa arbetsbänkar. I taket vitmålad panel och på golvet kork-o-plast. Spisen med keramikhäll och ugn samt fläkten är från Cylinda, diskmaskinen från Miele, kyl/frysen från Siemens. En braskassett pryder en av hörnorna. Dock är rökkanalen för liten och kan därför f n inte nyttjas. Ljusinsläpp genom 3 fönsterpartier i två väderstreck. Matbordet har en given plats framför fönstret mot väster. Från köket nås både sällskapsrummet och matsalen.


ÖVRE PLAN (ca 63 kvm boarea + 7 kvm ej mätbar yta p g a låg takhöjd)
En svängd trappa leder upp till den väl tilltagna övre, möblerbara hallen. Här finns gott om utrymme för t ex TV-soffan och skrivbord i ett stort burspråk med ett 3-luftsfönster. Härifrån har man en betagande utsikt över den inbjudande, lummiga trädgården som badar i sol hela dagen. Hallen sammanbinder övre planets 3 – 4 sovrum och badrummet. På samtliga golv ligger kork-o-plast.

Sovrum 1 har inbyggd garderob och fönster utan insyn mot öster och söder.

Sovrum 2 (idag hopslaget med sovrum 1) har klädförvaring i en inbyggd garderob och genom de glasade pardörrarna ut till den stora, soldränkta altanen ovanför glasverandan har man ett härligt ljusinsläpp. Också här är man helt fri från insyn. Väggen till sovrum 1 kan enkelt sättas upp igen och de båda dörröppningarna finns bevarade.

Sovrum 3 har ljusinsläpp genom ett takfönster och genom fönster mot väster.

I sovrum 4 fönster mot söder och väster.

Badrummet renoverades ca 2004. Här är väggarna kaklade i vitt upp till tak och på golvet ligger klinker med vattenburen värme. Här finns dubbla, vägghängda handfat, WC, badkar och ljusinsläpp genom fönster mot norr.


SUTERRÄNGPLAN (ca 73 kvm boarea och 8 kvm biarea)
Suterrängplanet ligger ovan mark och inreddes ca 1988 för att kunna nyttjas som ytterligare bostadsutrymmen. Vill man hyra ut kan man avskilja planet från övriga huset.

Entrén utifrån leder in till en rymlig hall med plats för kläder på en kapphylla och i en inbyggd garderob. Golvet är klätt i vitt klinker och väggarna är panelade.

I anslutning ligger duschrummet med golv klätt med ljus klinker och väggar med vitt kakel upp till det panelklädda taket. Här finns handfat, WC och dusch

Hallen övergår i det väl tilltagna, ljusa sällskapsrummet med golv i kork-o-plast och panelklätt tak. En öppen spis med braskassett har sin plats i en hörna. Rikligt med ljus kommer in genom 3 stora, fint spröjsade fönsterpartier.

Innanför sällskapsrummet ligger ett litet arbetskök med klinkerklätt golv, panelat tak, förvaring i skåp och lådor med vita fronter, skafferi, kyl/frys, spis, fläkt.

Från sällskapsrummet kommer man in i sovrummet som även det är rymligt. Här kommer ljus in genom 3 fönster i två väderstreck. På golvet ligger kork-o-plast och taket är klätt med panel.

Här finns ytterligare 3 förrådsutrymmen, varav i ett står bergvärmepumpen och i ett tvättmaskinen.

I anslutning finns ännu en utgång till trädgården.


”GARAGET” (ca 26 kvm boarea)

1991 ca inreddes garaget till bostadsutrymme. Här ryms
- En kapprumshall
- Duschrum
- Ett stort allrum med plats för kläder i garderober
- Kök i öppen planlösning med allrummet

Allmänt om bostaden

Boendeform

Friliggande villa

Adress

Lunkentusvägen 27 , 167 63 Bromma
Belägen i Stockholms kommun, Västerleds Församlings församling. Skattesats 30,59

Storlek

Boarea ca 248 m². Biarea ca 33 m². Areauppgifter enligt faktisk mätning (SS 21054:2009). I boarean ingår 26 m2 i garagelägenheten.

Tomt

Mitt i Smedslättsidyllen, på en lugn liten rofylld gata i mycket familjevänliga kvarter, finner ni denna stora, härliga tomt som blivit barnens egna "lekpark". Här gassar solen från morgon till kväll tack vare det fria läget i Ö/S/V, För barnen finns rikligt med utrymme för lek på de stora, plana gräsytorna och fruktträden blir spännande klätterträd. Uppvuxna buskar och häckar gör tomten så gott som fri från insyn. Läget är perfekt! Inom kort avstånd ligger Smedslättstorget med 12:ans hållplats, flertalet eftersökta förskolor och skolor, Ålstens gemytliga lilla torg med många små specialbutiker, bad och båtliv i Mälaren, Solviksbadet med motionsanläggning och upplysta spår, tennishallar, båthamnar...

Allmänt om byggnaden

Byggnadstyp

2 pl + inrett suterrängplan

Byggnadsår

1923

Byggnadssätt

GrundmurBtghålsten, dränerat ca 1975
GrundGrundsulor med mellangjutna betonggolv
StommeTrä
BjälklagTrä
FasadStående träpanel - målad ca 2016
TakbeklädnadOmlagt 2013 på hus och garage
Fönster2-glas kopplade - målade ca 2016
VentilationMekanisk till- och frånluft
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp
ÖvrigtLångtidsmätning radon 2019 med mätresultat 70 Bq/kbm

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme 2001-borrhål ca 200 m. Vattenburen värme.

Uteplats

I anslutning till huset och i trädgården finns flertalet uteplatser.

- Från matsalen kommer man genom en glasad dörr ut till en möblerbar altan som badar i sol från förmiddag till kväll. Här sitter man helt utan insyn och blickar ut över den stora, vackra trädgården. En trappa leder ner till tomten.
- Ännu en tilltalande uteplats är den generösa, soldränkta altanen på övre planet som nås från ett av sovrummen. Här finns gott om utrymme för solmöblerna och loungegruppen.
- Trappan från matsalen leder ner till ett rejält trädäck i bästa söderläge. Här sitter man gärna i hammocken och njuter av solen från morgon till kväll och av barnens lek i den idylliska trädgården.
- Underbart är också att ta sin solstol och sätta sig i skuggan under ett äppelträd. Vill man hellre sitta i solen finns många möjligheter ute på de sköna gräsytorna.

Bilplats

Framför det inredda garaget finns plats att parkera 2 bilar.
För övrigt är det fri parkering på Lunkentusvägen och angränsande gator.

Ekonomi

Utgångspris 13 500 000 kr/bud
Taxeringsvärde: 10 978 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 178 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Vatten/avlopp3 152 kr
Renhållning1 750 kr
Hushållsström31 944 kr
Total driftkostnad / år36 846 kr

Energideklaration

Energiklass energiprestanda 61kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2019-09-05.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Stadsplan (1926-03-19) Tomtindelning (1922-11-22)

Övrigt

ÅTGÄRDER I FASTIGHETEN LUNKENTUSVÄGEN 27
1970-talet
Dränering och isolering av grund
Ombyggnad kök
Omdragning el och VVS
1973
Byggt burspråk
Tagit upp 2 takkupor mot gården
1970 – 1980 tal
Vatten- och avloppsledningar bytta
Elledningar bytta
1981/82
Byggt trappa
1988
Byggt garage
Inredning källarvåningen inklusive öppen spis
1991
Garaget inreddes med duschrum, köksdel, tvättmaskin. Fönster togs upp
2001
Bergvärmepump installerades. Borrhål ca 200 m
2005 ca
Braskassett i vardagsrum
Takfönster och balkongdörr byttes ut
2010 ca
Golvbrunn badrum ÖV och duschrum KV byttes ut
2013
Taket omlagt på hus och garage
2016
Målning av fasad
Målning fönster
Nya köksluckor och målning köket
2019
Radonmätning – årsmedelvärde 70 Bq/m3

Regelbundet målat utvändigt.

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter