BROMMA - SMEDSLÄTTEN

Exklusivt sjöradhus

FÖRSTKLASSIGT LÄGE I SJÖRADEN - MAGNIFIK SJÖKONTAKT

Slående sjöutsikt, fantastiskt ljus, praktfulla fönsterpartier och spatiösa öppna ytor är ett genomgående tema i dessa eftertraktade Smedslättsradhus ritade av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist.
Läget är unikt ur många aspekter. Här njuter man av den absoluta närheten till Mälarens skådespel, morgondoppet några meter från tomten, närheten till båthamnar, Solviksbadet, motionsanläggning, tennisbanor, flertalet bra förskolor och skolor, torg med charmiga butiker, caféer, restauranger och den vackra strandpromenaden längs med vattnet.

Inne i huset möter en fantastisk sällskapsdel med öppen spis och panoramafönster med vidsträckt utsikt över Mälaren samt ett modernt kök. Ytterligare 2 sällskapsrum med öppna spisar, 3 - 5 sovrum, 2 badrum, tvättstuga, rejäl källarentré med rikligt med förvaring och ett vidbyggt, rymligt garage.

Här finns en inbjudande solig altan, en stor fransk balkong med glasade pardörrar, en härlig stenlagd terrass som övergår i den häckomgärdade gräsmattan - alla med praktfull utsikt över Mälarens bad- och båtliv. Från tomten endast några meter till den badbara lilla sandstranden.

Tomten är friköpt och ligger på en lugn, barnvänlig liten återvändsgata.

Välkomna till ett eftersökt kvalitetsboende utöver det vanliga!
Läs mer...

Bostadsfakta

  • Adress Exklusivt sjöradhus
  • Rum 7 rum + kök
  • Boarea 216 m²
  • Biarea 46 m²
  • Tomtarea 263 m²
  • Boendeform Radhus
  • Byggnadsår 1964

Beskrivning

ENTRÉPLAN (boarea ca 86 m² + ca 17 m² biarea)
På den "bilfria" delen av den lilla återvändsgatan ligger detta stilrena, synnerligen ljusa och smakfullt inredda radhus med storslagen rymd och karaktär.

Via den skifferklädda uteplatsen i anslutning till entrén kommer man in i den rymliga hallen med gott om plats för ytterkläder i en nisch, kalkstensgolv i original och ljusinsläpp genom en fönstersektion i anslutning till entrédörren.

I den fräscha gästtoaletten är handfatet infällt i en kommod med vita fronter och golvet är även här i kalksten från byggnadsåret.

Vägg i vägg med hallen ligger det vidbyggda garaget, ca 17 m². Här kan man enkelt öppna upp till entréhallen om man önskar ytterligare bostadsutrymme eller plats för t ex den egna verksamheten.

Hallen övergår i en inre hall med access till sällskapsytorna och via ett öppet, vackert trapphus även till övre planet och suterrängplanet. På golvet ligger ekparkett.

Rakt fram öppnar hallen upp till de synnerligen inbjudande, väl tilltagna och mycket vackra sällskapsytorna med vardagsrum och matsal i helt öppen planlösning. Genom stora, praktfulla glaspartier längs hela fasaden mot vattnet och genom de breda, glasade pardörrarna i anslutning till den franska balkongen, flödar ljuset in såväl sommartid som midvinterns mörkaste dagar. Vare sig man sitter i soffan eller vid matsalsbordet kan man inte undgå att njuta av utsikten och den frihetskänsla som infinner sig när man blickar ut över Mälarens glittrande vatten. Rummets mittpunkt är den vackra öppna spisen som bildar rumsavskiljare mellan vardagsrum och matsal. På golven ligger ekparkett.

Det ljusa, välplanerade, mycket fräscha köket är öppet mot matsalen och nås även från hallen. Här finns gott om förvaring i snickerier med vita fronter och generösa, lätt nåbara arbetsytor. Väggarna ovan arbetsytorna är klädda i vitt kakel upplyst med spotlights placerade under överskåpen. Framför det stora fönstret har matbordet sin givna plats. På golvet ligger parkett. En glasdörr avskiljer kök och sällskapsytor.ÖVRE PLAN (ca 85 m² boarea)
Den öppna, svängda trappan i ek leder upp till övre planets hall som sammanbinder planets sällskapsrum, ytterligare 2 sovrum, badrummet och det separata WC-rummet.
Sällskapsrummet har tidigare varit uppdelat i två rum. Då barnen började flytta hemifrån blev familjen mer i behov av sällskapsytor än av många sovrum, varför väggen togs ner mellan de båda rummen.

I det rejäla sällskapsrummet släpper de stora glasfälten in rikligt med ljus och en helglasad dörr leder ut till den synnerligen inbjudande balkongen, ca 16 kvm, med helt ogenerat läge och magnifik, obruten utsikt över Mälaren. Halva altanen ligger under tak. I sällskapsrummet finns ytterligare en öppen spis och på golvet ligger vacker parkett.

En öppen passage sammanbinder sovrum 1, sovrum 2, badrummet och ett separat WC-rum.

Sovrum 1 har ljusinsläpp genom ett stort fönster och en fransk balkong. Kläderna har rikligt med plats i den platsbyggda garderobssektionen rymmer rikligt med kläder.
Även sovrum 2 är mycket ljust tack var det stora fönstret.

I badrummet är väggarna kaklade med grön mosaik och golvet med golvvärme klätt med klinker i en ljust beige ton. Här finns handfat infällt i en marmorbänk ovan skåp med lådor, badkaret är inkaklat och duschen har sin plats i en hörna.

Angränsande ligger det separata WC-rummet med också här kaklade väggar i samma ton som badrummet, eluppvärmt klinkergolv i ljust beige ton. Handfatet är infällt i en kommod med lådor och ovan hänger ett spegelskåp.


SUTERRÄNGPLAN (ca 45 m² boarea, 44 m² biarea)
I den rymliga och mycket välplanerade suterrängvåningen finns perfekta utrymmen passande såväl tonårsboende som successionsboende, uthyrning, egna företaget...

Hallen nedanför trappan har golv klätt med marmor och sammanbinder husets 3:e sällskapsrum, ytterligare ett sovrum, duschrummet, en stor tvättstuga, en rejäl vardagsentré och diverse förråd.

Sällskapsrummet flödar av ljus tack vare de stora fönstren med låg bröstning som löper längs hela väggen mot vattnet. Här finns utgång genom en glasad dörr till den väl tilltagna stenlagda uteplatsen delvis under tak, som i sin tur övergår i de plana gräsytorna. Den del som inte ligger under tak skyddas av en markis. En vitslammad öppen spis (husets 3:e) pryder sällskapsrummet. På golvet ligger marmor med värme.

Vägg i vägg ligger husets 3:e (4:e) sovrum med stort fönster mot vattnet. På golvet vitlaserat furugolv.

I duschrummet avskärmar en vägg duschplatsen från toalettutrymmet. Vägarna är kaklade i grönt i toalettutrymmet och i vitt i duschplatsen. I den riktigt rejäla tvättstugan finns synnerligen rikligt med plats för att inreda till en riktigt praktisk och välutrustad tvättstuga/relaxavdelning. Väggarna är målade/kaklade i vitt och på golvet ligger klinker med värme.

Källarentrén är väl tilltagen och rymmer den stora familjens alla ytterkläder och sportutrustning för såväl sommarens som vinterns aktiviteter. Här finns även en matkällare.

Ytterligare förvaringsutrymmen finns i bl a klädkammare.

Allmänt om bostaden

Boendeform

Radhus

Adress

Exklusivt sjöradhus , 16762 Bromma
Belägen i Stockholms kommun. Skattesats 29,88

Storlek

Boarea ca 216 m². Biarea ca 46 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Tomt

Den barnvänliga, friköpta tomten ca 263 kvm har plana, lekvänliga gräsytor och omgärdas av häckar på tre sidor. Tomten övergår rakt fram i en parkyta i direkt anslutning till den badbara lilla stranden och strandpromenaden.

Allmänt om byggnaden

Byggnadstyp

2-pl radhus m helt inrett suterrängplan

Byggnadsår

1964

Byggnadssätt

GrundmurBetong, lättbetong
GrundBetongplatta
StommeBetong, lättbetong
BjälklagBetong, lättbetong, trä
FasadEntrésidans träpanel och isolering bytt 2020. Puts
TakbeklädnadPapp omlagt 2001
Fönster2-glas kopplade, renoverade 2007
VentilationSjälvdragsprincip
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Vattenburna radiatorer via fjärrvärme 2008 och elgolvvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber 2017

Uteplats

Eftermiddags- och kvällssol fångar man på uteplatsen i anslutning till entrén.

I sällskapsrummet stora helglasade pardörrar i anslutning till den breda franska balkongen. Här skyddar markisen från den gassande solen. Från sällskapsrummet har man en betagande utsikt över Mälarens vatten.

Från sällskapsrummet på översta planet utgång genom helglasad dörr till den synnerligen inbjudande balkongen, ca 16 m², även den med en magisk utsikt över vattnet och Mälarens båtliv. Halva balkongen ligger under tak och kan möbleras med matmöbler. Andra halvan kan möbleras med solmöbler.

I anslutning till suterrängplanets sällskapsrum finns en rejäl, stenlagd terrass, delvis under tak, som övergår i de plana gräsytorna. Terrassen rymmer stort matbord, loungemöbler, solmöbler.
Riktigt soliga dagar skyddar markiser där taket tar slut.

I ett av sovrummen på övre plan finns ytterligare en fransk balkong.

Bilplats

Vidbyggt huset, vägg i vägg med entréhallen, ligger ett rymligt garage ca 17 kvm.
I garaget finns värme, vatten och en brunn.
Ytterligare 1 - 2 bilar kan parkeras framför garaget.
För övrigt fri parkering på Skogsfrugränd och angränsande gator.

Ekonomi

Utgångspris 0 kr/bud

Uppvärmning23 000 kr
Vatten/avlopp3 500 kr
Renhållning3 200 kr
Hushållsström12 500 kr
Total driftkostnad / år42 200 kr

Energideklaration

Energiklass Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2021-10-22.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Stadsplan

Övrigt

SKOGSFRUGRÄND 42 - RENOVERINGSHISTORIK

INOMHUS

2006
I samtlig plan är väggar och tak målade

BOTTENVÅNING

Kök:
2010 Total renovering, inklusive nytt golv i massiv ekparkett
2016 Ny spishäll

Vardagsrum:
2006 Slipning/lackning ekparkett
Nya fönsterbänkar/radiatorskärmar
2008 Nya fönstermarkiser
2019 Målning pardörrar till kök respektive hall

Toalett:
2011 Total renovering toalett

Trappa till övre plan:
2008 Byte till massiv ekparkett på viloplan


ÖVRE PLAN

Sovrum, 2 st mot entrésidan:
2006 Nytt undertak i vitmålad träpanel, nya lamellgolv i ek
2007 Ny garderobsvägg i ett av sovrummen
2014 Nya radiatorskärmar
2007 Inbyggt linneskåp i förrum till sovrummen

Toalett:
2004 Total renovering, installation golvvärme
2007 Nytt handfat

Badrum:
2004 Total renovering, installation golvvärme
2017 Nytt handfat infällt i marmorskiva

Allrum:
2006 Ombyggnad till större rum genom rivning av vägg till f d sovrum
Renovering av ekparkett
2009 Nytt glasparti mot trappa
Ny fönsterhylla/radiatorskärm under fönster mot sjön
2021 Ny markis


SOUTERRÄNGVÅNING

Hall:
2007 Nytt marmorgolv, ny inbyggd garderob

Trädgårdsrum:
2007 Nytt marmorgolv med golvvärme

Sovrum:
2007 Slipning, vitlasering, lackning av furugolv

Duschrum
2007 Total renovering, installation golvvärme

Tvättstuga
2007 Installation ny tvättbänk
2019 Ny tvättmaskin och torktumlare
2019 Samtliga dörrar renoverade

Klädkammare, förråd, matkällare:
2010 Målning betonggolv


UTOMHUS

2001 Takpappen omlagd 2012 Nytt räcke/skärm vid entrén
2007 Grundlig renovering av samtliga fönster och fönsterdörrar (fönsterhantverkarna). Därefter kontinuerligt underhåll
2007 Renovering av fogar stenplattor framför entrén
2007 Altan mot sjösidan, totalrenovering (byte bjälkar,skärmtak,räcke,trall mm). Därefter kontinuerligt underhåll. Väggpanel kontinuerligt underhåll
2010 Nya markiser utanför souterrängvåning mot sjön
2012 Nytt räcke/skärm vid entrén
2012 Nytt räcke/skärm vid entrén
2020 Fasad mot entrésidan renoverad, byte av träpanel och ny isolering mot sovrum
2021 Putsat tak utanför souterrängvåning mot sjön renoverat

Garage:
2016 Total renovering invändigt och utvändigt inklusive ny takpapp

ALLMÄNT
2002 Elsystemet genomgånget år 2002
2006 Installation av säkerhetslarm på samtliga plan
2008 Installation fjärrvärme
2017 Installation fiber
2021 Rådgivande korttidsmätning radon. Mätningsresultat snitt för huset uppskattas till 65 +/- 25 Bq/m3 Rn
2022 Relining av samlingsledning med anslutningar planeras i april 2022

FASTIGHETSFÖRENINGEN HAVSTROLLET EKONOMISK FÖRENING
Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att äga fastigheten Havstrollet 1 i Stockholms kommun och till självkostnadspris på fastigheten anordna in- och utfartsvägar samt parkeringsplatser att upplåtas till föreningens medlemmar.

Föreningen ska vidare handha skötseln av fastigheten och uppkoppling till kabel-TV.

Medlemskap i fastighetsföreningen åligger den som hos föreningen är ägare till någon av fastigheterna Havstrollet 2 - 21 i Stockholms kommun. Varje fastighet utgör en medlem. Årsavgiften är f n ca 4 000 kr + kostnad för Tele2:s basutbud.

Ansvarig fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter