BROMMA - ÅLSTEN

Åsbacken 37

SPATIÖST 20-TAL MED DRÖMLÄGE MITT I ÅLSTEN - STOR TOMT MED OPTIMALT SOLLÄGE
I synnerligen eftersökta, barnrika kvarter, med endast kort avstånd till Ålstens gemytliga lilla torg med många små charmiga butiker, förskolor, skola, 12:ans hållplats, ligger denna mycket tilltalande, rymliga villa med ytor och planlösning passande såväl ett härligt levande familjeliv som stora kalas med många vänner.
Inne i huset möter stor välkomnande hall, gästWC, väl tilltaget kök, med hemtrevlig vedspis i gammaldags stil, sovrum och ypperliga, öppna sällskapsytor ca 55 m2 som badar i ljus tack vare stora fönsterpartier utmed hela väggen mot trädgården. I anslutning en rejäl altan med gassande sol från förmiddag till sen kväll.
På övre plan hall, 4 rymliga sovrum, badrum, stor altan mot söder/väster.
I källarplan vardagsentré, allrum/sovrum , tvättstuga, duschrum, garage.
Bergvärme. Lekstuga. Förrådsbod.
På den stora syrén- och staketomgärdade SV-vända tomten skiner solen från morgon till kväll. Här leker barnen gärna i lekstugan, sparkar boll, hoppar på studsmattan eller bjuder in kvarterens barn till lek.
På Åsbacken 37 finner ni på alla sätt ett fantastiskt boende, passande alla olika åldrar.
Välkomna!
Läs mer...

Bostadsfakta

  • Adress Åsbacken 37
  • Boarea 219 m²
  • Biarea 61 m²
  • Tomtarea 943 m²
  • Boendeform Villa
  • Byggnadsår 1928
  • Utgångspris 15 700 000 kr/bud

Beskrivning

ENTRÉPLAN
Redan i den stora välkomnande hallen känner man av husets trivsel och varma atmosfär som präglar hela detta hem. Här möter vackra 20-talsdetaljer, härlig rymd och ett fantastiskt ljus, tack vare många stora fönsterpartier utan insyn mot trädgården i söder/väster.

Förhallen, som har access till köket och trappan ner till källaren, övergår i öppen planlösning i den inre, möblerbara hallen, som i sin tur sammanbinder övre planet, gästtoaletten och de luftiga sällskapsytorna. På golvet ligger parkett och det fina blyinfattade fönstret i original släpper in ett vackert ljus.

I gästtoaletten är väggarna kaklade i vitt upp till tak och golvet klätt i marmor.

De mycket vackert blyinfattade dubbeldörrarna i original leder in till den praktfulla, sammanhängande sällskapsavdelningen i vinkel med storslagen rymd och gott om plats för umgänge och stora middagsbjudningar. På golven ligger enhetligt vacker stavparkett.

Det generösa vardagsrummet pryds av en fin, vitslammad, fungerande öppen spis och de stora glaspartierna längs med hela ena väggen skapar maximal utsikt över trädgården i söder/väster och gör att rummet verkligen badar i ljus.

Via en bred öppning med skjutdörrar nås den soliga och luftiga matsalen med gott om utrymme för ett rejält matsalsbord med plats för många middagsgäster. Även här finns stora fönsterpartier längs med hela väggen mot väster och tomten, vilket skapar en känsla av att man kommer direkt ut i trädgården. Ljusinsläpp också här genom glasade pardörrar som leder ut till den soldränkta altanen där man njuter av solen från morgon till sen kväll.

Utan att påverka de rejäla ytorna i varken matsal eller kök har man kunnat bevara den ursprungliga serveringsgången mellan matsal och kök. Här finns rikligt med förvaringsutrymmen i skåp upp till tak.

I anslutning till serveringsgången ligger den ena av två f d jungfrukammare som nu tjänar som husets 5:e sovrum. Den andra jungfrukammaren låg innanför köket och revs när köket byggdes om.

I samband med ombyggnaden av köket byggdes en vedspis i gammal stil. Vintertid skapar vedspisens värme en härlig stämning och goda dofter sprider sig i hela huset. Det stora köket har alltid varit en samlingspunkt för familj och vänner som gärna samlas i vedspisens värme kring det rymliga matbordet. Här finns rikligt med förvaringsutrymmen i skåp upp till tak, långa arbetsbänkar i skiffer och golv i ek med golvvärme (el). Ljusinsläpp genom fönster mot öster och norr.


ÖVRE PLAN
Den svängda trappan i ek leder upp till det mycket väldisponerade övre planets hall, som sammanbinder 4 bra sovrum och badrummet. Golven är enhetligt laserade i vitt. Hallen används idag som ett ”arbetsrum” och lämpar sig väl även som en liten TV-hall. I sovrum 1 finns rikligt med plats för kläder i en garderobssektion med skjutdörrar och fönster mot söder. Ljusinsläpp även genom glasade pardörrar som leder ut till den härliga balkongen som gassar i sol från morgon till sen kväll. Härifrån har man en fin utsikt över trädgården.

Sovrum 2 har ljusinsläpp genom fönster mot norr.

Sovrum 3 har fönster mot norr och plats för kläder i en inbyggd garderob.

Sovrum 4 har gott om garderobsutrymmen och härligt ljusinsläpp genom ett stort fönster med fri utsikt över villaträdgårdarna i väster. Glasade pardörrar leder ut till den soldränkta balkongen som delas med sovrum 1.

Badrummet är kaklat i vitt upp till tak och golvet är klätt med klinker med golvvärme (el). Här finns handfat i en kommod med lådor med vita fronter, handdukstork, WC och badkar. Ljusinsläpp genom fönster mot öster.

KÄLLARPLAN

När källaren renoverades bilades befintliga betonggolv bort och nya golv gjöts. Vattenburen golvvärme ligger i delar av entrén, duschrummet och allrummet/sovrummet. Golven kläddes med klinker.

Trappan från övre hallen leder ner till vardagsentrén som ligger lättillgänglig i direkt anslutning till biluppfarten. Vardagsentrén har access till ett duschrum, en matkällare, ett allrum/sovrum som i sin tur ansluter till en tvättstuga.

I duschrummet är två väggar kaklade i vitt, en vägg klädd i betongglas och den 4:e väggen har en skjutdörr ut till vardagsentrén. Här finns handfat, vägghängd toalett och dusch.

I sovrummet ljusinsläpp genom fönster mot öster och norr.

Tvättstugan har målade väggar, klinkergolv, fönster mot norr, lång arbetsbänk och tvättmaskin. Här har även bergvärmepumpen placerats.

Garaget nås utifrån med väggar mot vardagsentrén och tvättstugan. Det är lätt att öppna upp en dörr direkt in i källaren om t ex önskemål finns att inreda garaget till ytterligare bostadsyta.

Allmänt om bostaden

Boendeform

Friliggande villa

Adress

Åsbacken 37 , 167 66 Bromma
Belägen i Stockholms kommun. Skattesats 29,88

Storlek

Boarea ca 219 m². Biarea ca 61 m². Mätregler SS 21054:2020. I biarean ingår 21 kvm garage. På vind tillk 43 kvm golvarea m låg takhöjd.

Tomt

Den friköpta tomten, ca 729 kvm, ligger högt, soligt, lugnt och samtidigt centralt mitt i barnrika villakvarter med endast en kort cykeltur till flertalet bra förskolor, skolor och Ålstens knutpunkt – torget! – med all den goda vardagsservice som gör livet enkelt. På den SV-vända tomten skiner solen från morgon till kväll och här hoppar barnen bekymmersfritt på studsmattan, leker i den fina lilla lekstugan. Plats finns också för fotbollsmål. Här finns även gott om plats för de som vill sitta i vilstolen och njuta av den gassande solen eller den svalkande skuggan.

Allmänt om byggnaden

Byggnadstyp

2 plan med delvis inredd källare

Byggnadsår

1928

Byggnadssätt

GrundmurHörn NV/entré omdränerat 2000
StommeGasbetong, trä
BjälklagTrä
FasadPuts, renoverad och målad 1996
TakbeklädnadNya betongpannor, papp, läkt
FönsterRenov alla fönster 1996 + energiglas insidan 2010
VentilationSjälvdragsprincip
VattenKommunalt vatten
AvloppKommunalt avlopp
ÖvrigtRådgivande korttidsmätning radon utförd 2020-04-17. Bedömt snittvärde för boendedelen 30 +/- 15 Bq/kbm RN
Stora delar av elsystemet är omdraget under 1980-talet och därefter lokalt kompletterat vid renovering och vid behov.
Jordfelsbrytare finns installerad på värmegolv och våtrum.

Uppvärming och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme 2002. Ny värmepump 2017 NIbe F1255. Borrhål ca 145 m.

TV- och internetanslutning

Fiber finns indraget

Uteplats

De glasade pardörrarna i matsalen leder ut till den mycket väl tilltagna altanen (ca 35 kvm) som sommartid utgör en förlängning av de redan mycket generösa sociala ytorna. Här fångar man solen från morgon till sen kväll. På altanen finns gott om plats för matgrupp, solmöbler, loungesoffa, grill. Här sitter man mer än gärna i solen och njuter av barnens lek i trädgården.
I anslutning till två av sovrummen på övre planet ligger ytterligare en altan som badar i sol från morgon till kväll. Här har man helt fri utsikt över trädgården och villaområdet.
Ute i trädgården finns utrymmen för ytterligare vilgrupper i såväl gassande sol som i svalkande skugga.

Bilplats

I garaget i källarplanet ryms 1 bil.
Ytterligare plats för 1 bil finns på tomten.
För övrigt råder fri parkering på Åsbacken och på angränsande gator

Övriga byggnader

På tomten finns en förrådsbod och en lekstuga.

Ekonomi

Utgångspris 15 700 000 kr/bud
Taxeringsvärde: 11 240 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 440 000 kr.
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd.
Uppvärmning37 373 kr
Vatten/avlopp4 888 kr
Total driftkostnad / år42 261 kr
I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsel
I kostnaden VA ingår renhållning
Kostnaden för fastighetens försäkring tillkommer.

Energideklaration

Energiklass Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2020-04-21.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Vattenskyddsområde

Övrigt

FÖRBÄTTRINGAR OCH REPARATIONER ÅSBACKEN 37

1996
• Lagning av puts, runt hela fasaden
• Ommålning från grå ofärgad puts till gult
• Komplett omläggning av tak, nya takpannor (betongpannor)
• Slipning av alla parketgolv på undervåning samt trappa till övervåning och oljning av dessa
• Renovering av alla fönster

1997
• Renovering av övre badrum, kakel, klinkers golvvärme
• Byte av avloppsrör från övre badrum ner till kök.
• Byte av avloppsrör till från kök till källare
• Renovering av gästtoalett med nytt marmorgolv

2002
• Renovering av källare
• Uppbilning av befintligt betonggolv och gjutning av ny platta i rum utanför pannrum
• Installation av vattenburen golvvärme.
• Klinkers i hela källarplanet
• Anläggning av nytt badrum med dusch
• Byta av oljepanna till bergvärme

2004
• Byte av ytterdörr
• Renovering av kök, byte av alla köksskåp (IKEA)
• Bänkskivor i skiffer
• Gammaldags vedspis
• Nytt golv i kök med golvvärme

2010
• Byte av balkongdörr i matsal och övre sovrum (Mockfjärd)
• Efterisolering av alla fönster med extra energiglas på insidan.
• Ombyggnad av altan

2011
• Renovering av dörr med blyinfattat glas
• Ny Electrolux spis med dubbla ugnar, varmluft och induktionshäll.

2017
• Byte av värmepump Nibe F1255
• Byte av toalett stol i gästtoalett

2019
• Byte av badrumsmöbler i badrum, Noro.
• Anläggning av extra parkeringsplats med marksten

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter