BROMMA - ÅLSTEN

Ålstensgatan 70

YTTERST VÄLDISPONERAT, SMAKFULLT RENOVERAT PER ALBIN-RADHUS PÅ SOLDRÄNKT TOMT I S/V
Välkomna till detta soliga, inbjudande Per Albin-radhus som renoverats och omdisponerats för att skapa gott om plats för såväl familjen med många barn som familjen med stort umgänge. Entréplanet är i helt öppen planlösning med lättarbetat, bekvämt kök och rejäla sällskapsytor med härliga ljusinsläpp genom stora fönsterpartier med utsikt över den väl tilltagna, vackert stenlagda terrassen som flödar i sol till sen kväll. På övre planet finns 3 bra sovrum och i det mycket fräscha källarplanet som inretts till helt bostadsliknande ytor finns ytterligare 2 stora sovrum. På övre plan ryms även badrum, balkong och i källarplanet ännu ett duschrum och tvättstuga. Bergvärme. Även trädgården har tagits väl om hand och här finns plana, fina gräsytor för lek och gott om utrymme för ytterligare uteplatser. Längst ner i trädgården en praktisk förrådsbod. Endast ”armlängds avstånd” till allt som behövs för att göra vardagslivet bekvämt. På endast några minuter når man morgondoppet i Mälaren, förskolor, skolor, 12:ans hållplats, Ålstens Torg med sitt rika butiksliv, motionsspår, båthamn med sommarrestaurang. Kan läget i Ålsten bli mer perfekt!
Läs mer...
Budgivning pågår

Bostadsfakta

  • Adress Ålstensgatan 70
  • Rum 6 rum + kök
  • Boarea 85 m²
  • Biarea 43 m²
  • Boendeform Bostadsrätt
  • Avgift 4 767 kr/mån
  • Utgångspris 10 950 000 kr/ bud

Planlösning

ENTRÉPLAN
Här välkomnas ni av ljuset och öppenheten som genomsyrar detta trivsamma och välplanerade hem. På entréplanet är väggarna nedtagna mellan kök/matrum/sällskapsrum, vilket gör att direkt när man öppnar ytterdörren ser man genom hela huset ända ut mot terrassen och trädgården.

Direkt till höger ligger den praktiska kapprumshallen med klinkerklätt golv med golvvärme och ljusinsläpp dels genom fönster mot Ålstensgatan och dels genom ett blyinfattat litet fönster i original i entrédörren samt genom en liten öppning i väggen mot sällskapsytorna. Ytterkläderna göms undan i garderober med spegeldörrar.

Direkt till vänster ligger det 2016 renoverade, öppna och välplanerade köket med gott om lådor, skåp upp till tak med vita fronter och bra arbetsytor. Här finns Inbyggnadsugn och –micro, keramikhäll, köksfläkt och kyl/fris – samtliga i rostfritt. Diskmaskinen är integrerad. Kakel i vitt ovan arbetsbänkarna. Ljusinsläpp genom fönster mot Ålstensgatan. På golvet ligger ekparkett enhetligt med de övriga sällskapsytorna.

Sällskapsytorna är ljusa och luftiga och matsalsdelen skärmas av från sällskapsdelen endast genom ett draperi. Detta möjliggör att det finns gott om utrymme för ett rejält matsalsbord med plats för storfamiljen och vännerna.

I sällskapsrummet flödar eftermiddags- och kvällsljuset in genom de stora fönsterpartierna längs med väggen mot trädgården. Här finns också en glasad dörr ut till den soldränkta, stenlagda terrassen.

ÖVRE PLAN
Från sällskapsavdelningen leder den svängda ektrappan upp till det väldisponerade övre planet. Originalräcket har bytts ut till ett luftigt vitmålad räcke. Golven är enhetligt i furu.
Hallen har access till övre planets 3 sovrum (ytterligare 2 bra sovrum finns i källarplanet) och till badrummet. Plats för kläder i 2 dubbelgarderober.

Sovrum 1 (masterbedroom) har ljusinsläpp genom fönster mot väster och en glasad dörr ut till en balkong i väster – båda med utsikt över villaträdgårdarna och den egna trädgården.

Sovrum 2 och 3 har båda fönster mot öster och Ålstensgatan.

Badrummet stambyttes och renoverades 2005. Väggarna är klädda med ljusbeigt kakel och på golvet ligger en ljus plastmatta. Här finns badkar med duschvägg, handfat, WC, spegelskåp.


KÄLLARPLAN
I anslutning till köksdelen leder en ektrappa ner till det fräscha källarplanet som disponerades om 2014 för att erhålla utrymmen passande behoven för t ex familjen med många barn. Här finns nu 2 stora sovrum, kaklat duschrum och tvättstuga/förråd. (Ytterligare förrådsutrymmen finns i boden i trädgården). Samtliga väggar är vitmålade och på golven ligger enhetligt en grå matta.
Hallen sammanbinder källarplanets alla rum inklusive ett litet förråd under trappan.

Sovrum 4/allrummet är väl tilltaget och har fönster mot trädgården. I taket infällda spotlights.

Sovrum 5 kan också nyttjas som allrum. I taket infällda spotlights och fönster mot öster.

Duschrummet har kakel i vitt upp till tak, klinkerklätt golv i grått och spotlights i tak. Här finns handfat infällt i kommod, dusch som avskärmas mot övriga duschrummet genom en frostad glasvägg, WC och handdukstork.

Tvättstugan har vitmålade väggar och klinkerklätt golv i grått. Tvättmaskinen och torktumlaren är från Bosch. Även bergvärmen har placerats här.

Allmänt om bostaden

Boendeform

Bostadsrättsradhus, lägenhet nr 7

Adress

Ålstensgatan 70 , 167 65 Bromma
Belägen i Stockholms kommun, Västerleds Församlings församling. Skattesats 30,59

Storlek

Boarea ca 85 m². Biarea ca 43 m². Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Allmänt om byggnaden

Byggnadstyp

2 plans radhus med inrett källarplan

Byggnadsår

1932

Uppvärmning

Bergvärme IVT HT PLUS C6 2009. Expansionskärl 2009

Byggnadssätt

Fönster2-glas kopplade - renoverade 2018
VentilationSjälvdragsprincip

TV- och internetanslutning

Fiber - Com Hem
Uttag i många rum

Balkong/Uteplats

Från sällskapsavdelningen kommer man ut till den vackert stenlagda, rejält tilltagna terrassen med gott om plats för både mat- och sköna sittmöbler. Här flödar solen till sena kvällen och den investering som stod på tur var att anskaffa en markis som skydd för den starka solen. De höga skärmväggarna mot grannarna ger fullgott insynsskydd och rosenrabatten avskärmar terrassen från de plana gräsytorna med gott om plats för studsmatta och bollspel.
Längst ner i trädgården i anslutning till förrådsboden finns en grind som leder ut till en liten bilfri, cykelvänlig grusväg. På den promenerar man gärna i morgonrock för att på några minuter nå morgondoppet vid den lilla stranden vid Ålstensängen.
I anslutning till entrén finns ytterligare en liten stenlagd uteplats med härlig morgonsol.
Från master bedroom på övre planet nås en liten balkong i strålande västläge och med fri utsikt över trädgården och Ålstens charmiga villaområde.

Bilplats

Fri parkering på Ålstensgatan och angränsande gator.

Ekonomi, månadsavg

Utgångspris 10 950 000 kr/ bud
Avgift 4 767 kr/mån.
Vatten/avlopp274 kr
Renhållning225 kr
Hushållsström1 200 kr
Total driftkostnad / år1 699 kr
Beräknad energiförbrukning/år 12 942 kWh.
I månadsavgiften ingår yttre underhåll, fastighetsavgift, tomträttsavgäld, skötsel av gemensamma ytor, fastighetens försäkring och kollektivt försäkring bostadsrättstillägg.
Bostadsrätten är f n pantsatt men kommer ej att vara pantsatt på tillträdesdagen.

Andel av årsavgiften

12,5%

Andel i föreningen

0,125%

Energideklaration

Energiklass energiprestanda 102kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.
Datum: 2019-09-13.

Allmänt om föreningen

Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar

Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Kommande/gjorda renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2018.

Utfört underhåll

2019
Fasadrenovering

2018
Omfattande fönsterrenovering. Samtliga fönsterbågar nedmonterades och renoverades i verkstad.

2016
Omläggning av tak
Imkanaler rengjordes

2013
Balkonger besiktigades

2012 - 2013
Byte av takfönster (takfönsterlåda och plåt runt om)

2010 - 2011
Dränering och tilläggsisolering runt hela längan/fastigheten

2004 - 2005
Rörstambyte (från badrum till källare)

Övrigt

RENOVERINGAR I BOSTADSRÄTTSRADHUSET ÅLSTENSGATAN 70

2019
Radonmätning (godkända värden i alla 3 planen)
Målning av sovrum och slipning av golv övre plan
Montering av nytt Gunnebo-stängsel mot söder

2018
Invändig mållning av samtliga fönsterbågar och balkongdörr

2016
Renovering av kök
Renovering hall
Renovering av vardagsrum och trappa

2014
Renovering 2 st rum och hall i källaren
Renovering av badrum och tvättstuga i källaren

2011
Montering av nytt plank mot söder

2009
Installation av bergvärme

Intresseanmälan

Härmed godkänner jag Ålstens Personuppgiftspolicy * Obligatoriska fält
HitCounter